U sklopu projekta “ART CBC” održane kulturne i gastro manifestacije u Voćinu

Kao najava filmskog festivala u Voćinu i ostalih projektnih aktivnosti u sklopu projekta “ART CBC” koje zajedno za Pučkim otvorenim učilištem Slatina provode mađarski grad Csurgo, Turistička zajednica grada Slatine, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije u sklopu Voćinske kestenijade održan je Info dan projekta.

Uz domaćine Kulturno umjetničku udrugu Voćin u programu su nastupili Kulturno umjetnička udruga Suhopolje, Hrvatsko seljačko kulturno prosvjetno društvo ”Seljačka sloga” iz Nuštra, Hrvatsko kulturno umjetničko društvo ”Prigorec” iz Markuševca, te kulturno umjetnička društva Kupinečki Kraljevec i ”Dika” iz Slatine. Program je počeo svetom misom u voćinskoj crkvi Pohoda Blažene Djevice Marije, a nakon smotre folklora ravnateljica POU Slatina istaknula je rezultate projekta ART CBC financiranog iz prekograničnog programa Mađarska- Hrvatska 2007-2013 te pozvala nazočne na filmske projekcije koje su se održale u nedjelju, 19. listopada. Dobro posjećena manifestacija završila je zabavom uz ”Suhopoljske tamburaše” i tortu od kestena.

U nedjelju su u Hrvatskom domu održane filmske projekcije. Dobra posjećenost djece i mladih pokazala je kako je projekt dobro osmišljen u cilju približavanja umjetnosti djeci.

Sljedeća značajnija projekta aktivnost biti će održavanje filmskog festivala u Slatini.

Fotografije: Marko Rukavina
– See more at: http://ravidra.hr/projekt-art-cbc-odrzan-info-dan-filmski-festival-u-vocinu/#sthash.FMao45Zs.dpuf

About admin-ArtCBC2014