Slatinska ekipa i ove godine kuhala, svirala i plesala u mađarskom Csurgu

U mađarskom gradu Csurgó danas je u okviru projekta ART CBC Slatina – Csurgó – Voćin – Virovitica, koji se financira sredstvima IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska održan 11. “Csusz festival” – Festival tjestenine.

Nakon premijernog nastupa prošle godine a na poziv gradonačelnika Jánosa Füstösa (Janoša Fjuštoša), kao dio projekta na ovogodišnjem Gastro festivalu ponovno je sudjelovao i Gastro tim iz Slatine u sastavu Ljiljana Bubanović, Biljana Medved, Anita Takač i Željka Krpan uz “asistenciju” Darija Medveda. Za stručni ocjenjivački žiri pripremljen je tradicionalni mađarski fiš.

Spomenimo da je nositelj ART CBC projekta Pučko otvoreno učilište Slatina, a projektni partneri su današnji domaćin Gastro festivala – Općina Csurgó u Mađarskoj, Turistička zajednica grada Slatine i VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije.

Osim gastro delicija kao dio festivala u glavnom šatoru priredbe održavao se i kulturno umjetnički program. U tom dijelu slatinsku ekipu kratkim koncertom predstavio je tamburaški orkestar Osnovne glazbene škole Slatina predvođen Martinom Tepeš a nakon njih svojim nastupom okupljene je oduševio i KUD “Lipa” iz Nove Bukovice.

Gastro festivalu prisustvovali su slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš, ravnateljica POU Slatina, Danijela Fabric Fabijanac, pročelnik ureda gradonačelnika Radenko Pavić, direktorica TZG Slatine Helena Hegediš kao i predstavnice VIDRA-e. (km)

About admin-ArtCBC2014