Projekt ART CBC uspješno priveden kraju

ART CBC završna konferencija - 12Jezero Zis-tó u mađarskom gradu Csurgó danas je bila lokacija održavanja završne konferencije projekta „Umjetnost oživljena kroz prekograničnu povezanost Slatine, Csurgóa, Voćina i Virovitice (ART CBC)“.

Cilj projekta bio je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod kroz organiziranje zajedničkih prekograničnih filmskih, kazališnih i gastro festivala i doprinijeti popularizaciji umjetnosti kroz organizaciju filmskih i kazališnih festivala u Hrvatskoj i Mađarskoj.

ART CBC je novi impuls za prekogranične regije, povećanje multikulturalne aktivnosti u području umjetnosti i ostalih dijelova kulturnog života što će povećati turizam i produbiti regionalni identitet sudionika.

U 16 mjeseci provedbe projekta osim organizacije filmskog festivala u Slatini i Voćinu i kazališnog i gastro festivala u Csurgu, tri radionice za djecu, jedna od aktivnosti projekta bila je i obnova kina u Slatini. Sredstvima projekta slatinsko kino dobilo je novi sustav grijanja, novu digitalnu opremu (projekcijsku i audio opremu, rasvjetna tijela), nove stolice i obnovljeni parket.

ART CBC završna konferencija - 15Pučko otvoreno učilište Slatina bilo je nositelj projekta, a partneri su bili Grad Csurgo, Turistička zajednica grada Slatine i VIDRA.

Vrijednost projekta bila je 436.682,93 eura i financiran je sredstvima IPA prekograničnog programa Mađarska – Hrvatska 2007. – 2013.

Uz domaćina, gradonačelnika grada Csurgó, Janoša Fuštoša na konferenciji je sudjelovao i Ivan Roštaš, gradonačelnik Grada Slatine, a kao dio projektnog tima prisutni su bili i ravnateljica POU Slatina, Danijela Fabric Fabijanac, direktorica Turističke zajednice Grada Slatine, Helena Hegediš dok je agenciju za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije VIDRA predstavljala voditeljica odjela Anita Tenžera sa suradnicama.

About admin-ArtCBC2014