Projekt ART CBC privodi se kraju

U petak je u gradskoj vijećnici Grada Slatine održan sastanak projektnog tima projekta “ART CBC” koji je 1. ožujka prošle godine krenuo u provedbu a s jučer održanim sastankom ulazi u završnu fazu.

Domaćin sastanka bio je slatinski gradonačelnik Ivan Roštaš a goste iz Mađarske predvodio je gradonačelnik Csurgóa, Janoš Fuštoš. Na sastanku su kao dio projektnog tima sudjelovali i ravnateljica POU Slatina, Danijela Fabric Fabijanac, direktorica Turističke zajednice Grada Slatine, Helena Hegediš i ravnatelj VIDRA-e Tomislac Petric.

Sam projekt sufinacira Europska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta je 436.682,93 EUR, od čega 85% financira EU u iznosu od 371.154,98 EUR a trajanje projekta je 16 mjeseci.

Opći cilj projekta Art Revived Trough Cross-Border Connection of Slatina-Csurgo-Voćin-Virovitica bio je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod, organizirati kulturno – umjetničke manifestacije na prekograničnom području: filmski, kazališni i gastro festivali, te radionice o kazališnoj i filmskoj umjetnosti za djecu, što je tijekom prošle i ove godine i realizirano, o čemu smo izvještavali.

Na sastanku su također dogovoreni posljednji detalji u vezi posjeta brojne slatinske delegacije gastro festivalu Csuszafesztival koji se održava 06. lipnja, gdje će Slatina, kao i prošle godine, imati svoj gastro tim koji će sudjelovati u natjecateljskom dijelu gastro festivala. U kulturnom dijelu festivala nastupiti će i orkestar Osnovne glazbene škole Slatina.

Nakon održanog sastanka gosti iz Mađarske posjetili su omiljeno slatinsko izletište, jezero Javoricu.

About admin-ArtCBC2014