Predstavnici partnera na projektu ART CBC otputovali na Vukovar film festival

Vukovar-film-festivalU sklopu projekta ART CBC, kojega je nositelj Pučko otvoreno učilište Slatina, predstavnici svih partnera na projektu, Turističke zajednice grada Slatine, Razvojne agencije Vidra i općine Csurgo u Mađarskoj, jučer su otputovali u dvodnevni posjet Vukovaru i tamošnjem filmskom festivalu. S njima u Vukovaru borave i partneri koji će se priključiti organizaciji filmskog festivala u Slatini i Voćinu, a to su djelatnici Srednje škole Marka Marulića Slatina, koji već tradicionalno organiziraju Slatinski amaterski filmski festival, predstavnici Grada Slatine, Županije, te ljubitelji filma kao volonteri na festivalu.

Vukovar-film-festival-2Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta i projektna menadžerica Danijela Fabric Fabijanac najavila je da će, osim prisustva filmskim projekcijama, prijatelje iz Mađarske provesti kroz Vukovar i upoznati ih sa stradanjima grada heroja u Domovinskom ratu. Prema njezinim riječima, za studijsko putovanje izabran je Vukovar zato što je vukovarski filmski festival u usponu i na dobrom glasu. Predstavnike projekta ugostit će direktor festivala Igor Rakonić, a gledat će i nekoliko filmskih projekcija.

Jedan od partnera u projektu je i Turistička zajednica grada Slatine. Prema riječima direktorice turističkog ureda Helene Hegediš, poslije studijskog putovanja uslijedit će otvorenje novouređene kinodvorane u Slatini, održavanje filmskog festivala u Slatini i Voćinu i nabavka tehničke opreme za taj festival.

U okviru festivala održat će se također igraonice i filmske radionice za djecu. Svi sudionici u projektu ART CBC uvjereni su da će „grand finale“ ovog projekta oduševiti sve ljubitelje filmske umjetnosti.

About admin-ArtCBC2014