Održan 1. Sastanak projektnog tima ART CBC

U prostorijama Pučkog otvorenog učilišta Slatina održan je sastanak projektnog tima projekta “ART CBC”koji je 1. ožujka krenuo u provedbu. Projekt sufinacira Europska unija u sklopu IPA prekograničnog programa Mađarska-Hrvatska 2007-2013. Ukupna vrijednost projekta je 436.682,93 EUR, od čega 85% financira EU u iznosu od 371.154,98 EUR, a trajanje projekta je 16 mjeseci.

Opći cilj projekta ArtRevivedTrough Cross-BorderConnectionof Slatina-Csurgo-Voćin-Virovitica je stvoriti regionalni kulturni turistički proizvod, organizirati kulturno-umjetničke manifestacije na prekograničnom području: filmski, kazališni i gastro festivali, te radionice o kazališnoj i filmskoj umjetnosti za djecu. Obnovit će se kino u Slatini te nabaviti nova digitalna oprema.

Na sastanku su sudjelovali djelatnici Pučkog otvorenog učilišta Slatina,Turističke zajednice grada Slatine, mađarskog grada Csurga i Razvojne agencije VIDRA. Dogovoreno je održavanje početne konferencije projekta ART CBC u Hrvatskom domu u Slatini s početkom 21. svibnja 2014. godine u 11 sati, te su podijeljene obveze među projektnim partnerima, isplanirano organiziranje kazališnog i gastro festivala u Csurgu 06.i 07. lipnja 2014. godine.

About admin-ArtCBC2014