Kino dvorana POU Slatina ugostila 9. SEFF – Smaragdni eco film festival

Kino dvorana Pučkog otvorenog učilišta Slatina ugostila je jučer 9. SEFF. U 11 sati prikazan je dječji program dok je glavni program počeo od 16 sati.

SEFF je Smaragdni eco film festival koji je jedinstven po svom putujućem karakteru. U službenom dijelu festivala, međunarodni festivalski tim putuje biciklima po urbanim i ruralnim krajevima doline Une kako bi publici prikazali kratke eco filmove i potakli ih na razmišljanje i djelovanje u cilju zaštite prirode i okoliša. Nakon službenog dijela, festivalski tim posjećuje ostale gradove i u revijalnom tonu prikazuje najbolje filmove ovog festivala filma o zaštiti okoliša.

Daniel Pavlić, direktor SEFF-a rekao nam je: – “Cilj nam je pomoći medijske kulture i pristiglih ekoloških filmova educirati publiku i probuditi im ekološku svijest. Ovaj jedinstveni putujući festival filmova o zaštiti prirode i okoliša je prije dvije godine među 300 projekata u Hrvatskoj proglašen najboljim ekološko edukativnim projektom. SEFF je dio globalne mreže GFN (greenfilm network) koja okuplja tridesetak ekoloških filmskih festivala iz cijelog svijeta. Upravo naš festival na kongresima u svijetu plijeni pažnju po svom sistemu koji je jedinstven jer filmovi putuju do publike ekološko prihvatljivim prijevoznim sredstvima – biciklima.”

About admin-ArtCBC2014